Premium Marketing Technology

Politika privatnosti

Ova Politika sadrži detaljan prikaz aktivnosti našeg sajta, u daljem tekstu „web sajt“, u vezi sa prikupljanjem i obradom podataka o ličnosti  ali i sve informacije od značaja za lica čiji se podaci obrađuju.

Ova Politika privatnosti dopunjuje Uslove korištenja na ovoj platformi i mijenja je i dopunjava u dijelu koji se odnosi na zaštitu ličnih podataka, a sve u cilju uskladivanja sa Opštom uredbom o zaštiti podataka o licnosti (GDPR).

Molimo Vas da pažljivo pročitate sljedeću Politiku privatnosti da biste razumjeli na koji način štitimo podatke koje nam omogućavate, odnosno kako bismo ih mogli koristiti ili štititi u budućnosti.

Ime, prezime i e-mail adresa

Naši potencijalni klijenti mogu da nas kontaktiraju putem online forme i zatraže zahtjev za ponudu za jednu ili više usluga. Prilikom unosa podataka u svrhu slanja zahtjeva za ponudu, obavezno je da nam dostave ime, prezime i e-mail adresu. Ove podatke koristimo isključivo da bi mogli da pošaljemo traženu ponudu potencijalnom klijentu koji je ispunio online formu.  

Šta su kolačići (cookies)?

Kolačić je jednostavna tekstualna datoteka koja se čuva u veb pretraživaču dok korisnik pregleda neki veb sajt.

Kolačići obično sadrže naziv sajta sa kojeg korisnik posećuje sajt, i postojanje kolačića generiše jedinstveni broj koji se koristi za identifikaciju pretraživača za koje je potrebna veza sa sajtom. 

Kolačići omogućavaju funkcionalnost internet stranice, i neki od njih čak prate i analiziraju ponašanje korisnika na internetu. Kolačići uobičajeno ne otkrivaju identitet korisnika. U slučaju da kolačić omogućava pristup identitetu korisnika, Kolačići se tretiraju kao bilo koji drugi podaci o ličnosti, i zbog toga sve što je rečeno o podacima o ličnosti se primenjuje na takve kolačiće.

Evropsko zakonodavstvo o telekomunikacijama, omogućava korišćenje kolačića, pod uslovom da je korisnik (lice na koje se podaci odnose) na jasan i precizan način obavešten o svrsi prikupljanja i obrađivanja kolačića, i da je korisnik imao priliku da odbije takvo obrađivanje.

Uklanjanje kolačića je moguće promenom podešavanja u vašem internet pretraživaču (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera itd.). Sačuvani kolačići mogu biti uklonjeni, ali zavisno od vrste kolačića, takvo uklanjanje može potencijalno umanjiti funkcionalnost web sajta.

U koju svrhu koristimo kolačiće?

Web sajt koristi kolačiće ili druge slične tehnologije u sledeće svrhe:

  • da naš web sajt  funkcioniše brže i da se lakše koristi,
  • u cilju prikupljanja statistika koje nam omogućavaju da razumemo kako se koriste veb lokacije (uključujući usluge naše aplikacije) i u cilju unapređenja funkcionalnosti i sadržaja

 

Ime, prezime, e-mail adresu ne koristimo kako bismo Vas lično identifikovali, već da bi na osnovu tih podataka utvrdili da ste stvarna osoba, te da bi Vam poslali odgovarajuću traženu ponudu .

Potrebno je da znate da je tajnost Vaših podataka zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije sa 256-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi spriječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Rok za brisanje ličnih podataka iznosi 10 godina počev od davanja saglasnosti za obradu ličnih podataka, a isti će se automatski brisati po isteku ovog roka, osim u slučaju kada je fizičko lice tražilo njihovo brisanje prije isteka ovog roka.

Naš web sajt koristi Google analitiku, koja postavlja korisničke kodove na korisničkom terminalnom uređaju, za prikupljanje korisničkih podataka. 

Naš web sajt može sadržavati linkove za druge web sajtove koji nisu pod našom kontrolom i koji ne podliježu ovoj Politici privatnosti. Ukoliko pristupite drugim internet sajtovima koristeći date linkove, operateri tih internet sajtova mogu tražiti informacije od Vas koje će koristiti u skladu sa svojim politikama zaštite privatnosti, koje se mogu razlikovati od naše.

Prilikom prve posjete našem web sajtu, dobićete obaveštenje o svim kolačićima koje koristimo, koje podatke oni uzimaju i u koje svrhe. Svi kolačići su svrtstani u sledeće kategorije: potrebni za unaprijeđenje rada sajta i nepotrebni (marketing). Bez potrebnih kolačića nije moguce koristiti naš web sajt. Za nepotrebne kolačiće, imacete mogućnost da li želite da prihvatite njihovo korištenje ili ne. Ako ne prihvatite da koristite takve kolačiće to vas neće onemogućiti da koristite web sajt, ali može uticati na funkcionalnost njenog korištenja.

Ova politika privatnosti stupa na snagu 15.04.2021.